O nas

O podjetju
Družba Mihelič in partnerji, d.o.o., je med vodilnimi ponudniki davčnih in poslovnih storitev za podjetja, ki svojo dejavnost opravljajo izven meja Slovenije. Naše storitve izvajamo z izkušeno in strokovno ekipo domačih in tujih strokovnjakov ter s partnerskimi podjetji v tujini.
Našim strankam tako lahko nudimo zanesljivo in kakovostno celostno podporo, s čimer zagotavljamo, da podjetja v tujini lahko izvajajo svojo primarno dejavnost, ob tem pa izpolnjujejo zakonodajne in davčne zahteve v dotični državi. Glavnino naših strank predstavljajo slovenska podjetja, ki svojo dejavnost izvajajo v Nemčiji in Avstriji.
Mihelič in partnerji, d.o.o., je vaš najboljši partner za davčne in pravne storitve ob delu v tujini.

Prava izbira za vašo rast in stabilno poslovanje…

Naše poslanstvo

Podjetjem skozi naše storitve pomagamo v različnih fazah. Začetna faza vključuje individualno obravnavo podjetja še pred sklenitvijo pogodbe, kjer pripravimo celosten načrt glede na posebnosti v Nemčiji. V naslednjem koraku pridobimo za podjetje vsa potrebna potrdila ter dovoljenja za delo. V primeru, da je podjetje zavezano do posameznih mesečnih poročanj do nemških uradov, to v skladu z nemško zakonodajo pripravimo in poročamo.

Našo pomoč oziroma storitve nudimo vsem podjetjem, ki delujejo na nemškem ali avstrijskem trgu oziroma v drugih tujih državah . V praksi največ podjetij prihaja iz področij, ki se ukvarjajo z gradbeništvom, inštalacijami, montažami in podjetji, ki imajo v Nemčiji konsignacijska skladišča ter se ukvarjajo s nakupom in prodajo blaga v Nemčiji.

Postopek dobre prakse delimo v 5 različnih faz:

  1. Pridobitev vseh dovoljenj za delo v Sloveniji
  2. Pridobitev vseh informacij o tujem trgu
  3. Sklenitev pogodbe z naročnikom iz tujine
  4. Pridobitev potrdil ter dovoljenj v državi opravljanja storitve
  5. Podpis prevzemnega zapisnika po končanem projektu

Za uspešno izvedbo projektov in delo brez zapletov svetujemo, da nas vključite že v 2. fazi.

Potrebujete pomoč?
Ne oklevajte in postopajte pravilno ter zakonito. Naj vam uspešne poslovne priložnosti ne zaznamujejo pravne prepovedi, visoke denarne in druge kazni.
Telefon +386 (0) 820 05013
E-pošta info@mihelic-partnerji.si
Naslov Dimičeva ulica 16, Ljubljana